ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης Ηλικιωμένων σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πέλλας. Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Πέλλας, κας Ζωής Κουτσοκώστα, σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πέλλας ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών την Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018. Η ανταπόκριση των μελών των Κ.Α.Π.Η. κρίθηκε ικανοποιητική, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία των Κοινωνικών Λειτουργών και της Ψυχολόγου, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, ανταποκρινόμενοι με ιδιαίτερη θέρμη στον διάλογο ο οποίος ακολουθούσε.

Μέσα από παραδείγματα και με την χρήση οπτικοακουστικών μέσων έγινε εκτενής αναφορά για τις διάφορες μορφές κακοποίησης ( σωματική κακοποίηση, ψυχολογική κακοποίηση, οικονομική εκμετάλλευση, συναισθηματικός εκβιασμός, παραμέληση, κ.λ.π. ), καθώς επίσης δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για το πού μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι ή παθόντες.

Την ομιλία προλόγισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Ζωή Κουτσοκώστα και ομιλητές ήταν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί των Κ.Α.Π.Η. Γιαννιτσών, κα Δόμνα Ανδρίκου και Αντωνία Συνανίδου και η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας, κα Ευαγγελία Ρήντου, ενώ μοιράστηκαν και αναμνηστικά  δώρα στους συμμετέχοντες.

Να θυμίσουμε ότι η 15 Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίηση των Ηλικιωμένων προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη,αλλά και οι αρμόδιοι φορείς για μία πραγματικότητα ή οποία παγκοσμίως και εν όψει της κρίσης λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, εξελισσόμενη σε κοινωνικό φαινόμενο.

Ευχαριστούμε θερμά την Δημοτική Αρχή, την Διοίκηση και τον Πρόεδρο του ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α Δήμου Πέλλας, κο Νικόλαο Βαλνάρη, για την ευαισθητοποίηση σε θέματα Τρίτης Ηλικίας η καταλυτική συμβολή του οποίου υπήρξε αρωγός στην πραγματοποίηση της άνω αναφερόμενης δράσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments
ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας

Το ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. σημαίνει Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Προσχολικής Αγωγής Δήμου Πέλλας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου επιχορηγούμενο από τον Δήμο Πέλλας και περιλαμβάνει όλα τα Κ.Α.Π.Η. και όλους τους Παιδικούς Σταθμούς όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πέλλας.