ΙΔΡΥΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΙΔΡΥΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Το ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας ανακοινώνει στους συνδημότες πως είναι από τα πρώτα Νομικά Πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα που επιλέχθηκαν για την συμμετοχή τους σε Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Δήμων και Νομικών Προσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την Ίδρυση ενός νέου Βρεφικού Τμήματος 12 Βρεφών και ενός Παιδικού Τμήματος 25 Νηπίων που θα στεγαστούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Στρατόπεδο <<ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ>>.

Μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα χρηματοδοτηθούν εργασίες και προμήθειες για τη δημιουργία των νέων Δομών. Πιο συγκεκριμένα, στο Βρεφικό τμήμα θα φιλοξενούνται 12 Βρέφη ηλικίας από 1,5 έως 2,5 ετών, ενώ στο νέο Νηπιακό Τμήμα θα προβλεφθεί η δυνατότητα εγγραφής προνηπίων με Αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών καθώς και με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα (και με χορήγηση «Αξίων Τοποθέτησης» (voucher) από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

Επίσης άμεσος στόχος μας είναι στο χώρο αυτό να λειτουργήσει παράλληλα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών δυσλειτουργικών οικογενειών προκειμένου, μέσω της πολύπλευρης υποστήριξης των μελών τους, να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης αντικοινωνικής και παραβατικής συμπεριφοράς καθώς και οι πιθανότητες περιθωριοποίησης τους.

Ευελπιστούμε για την έναρξη της λειτουργίας των ανωτέρω Δομών εντός του 2018.

Αισθάνομαι περήφανος για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας αφού για πρώτη φορά γίνεται πραγματικότητα στο Δήμο μας η παροχή τέτοιου είδους Κοινωνικών Υπηρεσιών, με αποδέκτες το παιδί και την οικογένεια.

Οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Διοικητικούς Συνεργάτες μου, αλλά και στον Δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο που στάθηκε κοντά μας και για την βοήθεια που μας προσέφερε, από την ημέρα που του το προτείναμε και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Νικόλοας Βαλνάρης

Πρόεδρος ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α.

 

 

 

 

 

 

Comments
ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας

Το ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. σημαίνει Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Προσχολικής Αγωγής Δήμου Πέλλας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου επιχορηγούμενο από τον Δήμο Πέλλας και περιλαμβάνει όλα τα Κ.Α.Π.Η. και όλους τους Παιδικούς Σταθμούς όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πέλλας.