3ος Παιδικός Σταθμός Γιαννιτσών – Νοέμβριος 2023

3ος Παιδικός Σταθμός Γιαννιτσών – Νοέμβριος 2023

Ο Νοέμβριος  χαρακτηρίστηκε από μια ποικιλία  δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών εμπειριών. Ξεκινήσαμε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο δάσος, όπου τα παιδιά εξερεύνησαν τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων. Με ενθουσιασμό και περιέργεια, έμαθαν για τα διαφορετικά οικοσυστήματα και τις συμπεριφορές των ζωών του δάσους. Μιλήσαμε για το ελαιόδεντρο, εξερευνήσαμε την πολιτιστική σημασία αυτού του δέντρου και συμμετείχαμε και σε πρακτικές δραστηριότητες όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη χρησιμότητα της ελιάς. Τιμήσαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου μέσα από τραγούδια, ποιήματα και δημιουργικές εργασίες.

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νοεμβρίου ήταν η επίσκεψη της πυροσβεστικής στο Παιδικό Σταθμό. Μας επισκέφτηκε ο Υποδιοικητής Λάζαρος Κωνσταντίνου, ο Υπαρχιπυροσβέστης  Ρούντος Δημήτριος και ο εθελοντής πυροσβέστης Γεώργιος Μπαζιριάνης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εξοπλισμό, να κάνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια εικόνα για το σημαντικό έργο της πυροσβεστικής. Αυτή η εμπειρία όχι μόνο ενίσχυσε την κατανόηση της ασφάλειας, αλλά και την εκτίμηση για τους γενναίους ανθρώπους που μας προστατεύουν. Προς το τέλος του μήνα τα παιδιά  διερεύνησαν  τα φρούτα εποχής με δημιουργικό τρόπο. Με τέμπερα και πινέλα δημιούργησαν ζουμερά  μήλα, ενώ με πράσινο  γλασέ  χαρτί έδωσαν στα αχλάδια μια ιδιαίτερη υφή. Χρησιμοποίησαν Ξυλομπογιές  για να δημιουργήσουν ζωγραφιές με ρόδια. Η τελευταία δραστηριότητα ήταν ο χρωματισμός μίας φρουτιέρας.

Ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας γεμάτος ανακαλύψεις και εκπαιδευτικές στιγμές που πυροδότησαν την περιέργεια των παιδιών και τροφοδότησαν τη δίψα τους για γνώση. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας την πρόοδο των μικρών μας εξερευνητών.

 

 

ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας

Το ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. σημαίνει Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Προσχολικής Αγωγής Δήμου Πέλλας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου επιχορηγούμενο από τον Δήμο Πέλλας και περιλαμβάνει όλα τα Κ.Α.Π.Η. και όλους τους Παιδικούς Σταθμούς όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πέλλας.