3ος Παιδικός Σταθμός Γιαννιτσών – Δεκέμβριος 2023

3ος Παιδικός Σταθμός Γιαννιτσών – Δεκέμβριος 2023

Τον Δεκέμβριο εστιάσαμε σε Χριστουγεννιάτικες  κατασκευές και στην αφήγηση χριστουγεννιάτικων ιστοριών. Το αποκορύφωμα αυτού του εορταστικού μήνα ήταν αναμφισβήτητα η τελευταία ημέρα όπου οργανώσαμε δύο Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Παρακάτω θα θέλαμε να σας δώσουμε μια εικόνα του πολύχρωμου προγράμματος, το οποίο έκανε τα μάτια των παιδιών να λάμψουν και χάρισε χαρούμενες στιγμές σε όλους μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το  χαρούμενο τραγούδι τρίγωνα κάλαντα δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επιδείξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, καθώς διακόσμησαν με αγάπη νόστιμα μπισκότα. Η εορταστική ατμόσφαιρα ενισχύθηκε από το τραγούδι “Ρούντολφ το ελαφάκι”. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι επέτρεψε στα παιδιά να διασκεδάσουν διακοσμώντας τη μύτη του Ρούντολφ με κόκκινα πομ πομ. Ακολούθησε άλλο ένα παιχνίδι, όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να κρεμάσουν τα στολίδια στο δέντρο για να ολοκληρώσουν τη γιορτινή λαμπρότητα. Στην συνέχεια τα παιδιά ψάρεψαν με χαρά γλειφιτζούρια. Μας μάγεψε το συγκινητικό τραγούδι του “Μικρού Τυμπανιστή”, συνοδευόμενο από τον ήχο του τύμπανου πάνω στα τραπέζια. Οι δημιουργικές ικανότητες των παιδιών ήταν ιδιαίτερα εμφανείς όταν έφτιαξαν τις μάσκες του Ρούντολφ ως γιορτινά καπέλα. Μια ξεχωριστή στιγμή ήταν η είσοδος των παιδιών με φαναράκια και τέλος οι ευχές για την καινούρια χρονιά με το τραγούδι “Αρχιμηνιά Αρχιχρονιά” με τα τρίγωνα τους. Οι όμορφες  στιγμές αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες με τις αυτοσχέδιες κατασκευές που είχαν φτιάξει οι παιδαγωγοί.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς για την υποστήριξη και την υπέροχη συνεργασία τους. Ο Δεκέμβριος ήταν ένας μήνας γεμάτος χαρά, δημιουργικότητα και κοινοτικό πνεύμα.

Σας ευχόμαστε “Καλή Χρονιά”!

 

ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας

Το ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. σημαίνει Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Προσχολικής Αγωγής Δήμου Πέλλας. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου επιχορηγούμενο από τον Δήμο Πέλλας και περιλαμβάνει όλα τα Κ.Α.Π.Η. και όλους τους Παιδικούς Σταθμούς όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πέλλας.